כיצד טכנולוגית ענן שינתה את עולם העסקים?
עולם העסקים עבר שינויים משמעותיים מאז חדירת האינטרנט לכל בית. כאשר החיבור הפך להיות מהיר וזול יותר בתי התוכנה גילו את היתרון העצום של הרשת והחלו לשווק תוכנה במודל אחר. במקום למכור רישיונות לתוכנות המותקנות על המחשב או הרשת, הם החלו להפיץ רישיונות שימוש לתוכנות היושבות על גבי שרתים חיצוניים. עובדי הארגון אינם מחויבים לעבוד על חשב אחד, והם למעשה מתחברים באמצעות שם וסיסמה לאתרי אינטרנט הכוללים את התוכנה. במאמר זה נבין את האפשרויות הגלומות במערכת ניהול בענן לעולם העסקים.
כל הלקוחות במאגר אחד
אחד הישומים הראשונים שראינו היה מערכת CRM בענן. למי שלא מכיר מערכת CRM היא תוכנה הכוללת את כל פרטי ההתקשרות של הארגון עם לקוחות פוטנציאליים ולקוחות קיימים. חברות תקשורת, למשל, המנהלות מיליוני לקוחות, משתמשות בתוכנה זו בכל פעם שאתם מחייגים אליהן. הן שולפות את פרטי הלקוח ומסוגלות לראות אילו קריאות שירות היו לו בעבר ואיזה מוצרים רכש? כך ניתן להתאים לו שירות טוב יותר. באמצעות תוכנה כזו הנמצאת בענן, כל הארגון יכול לשתף את המידע בקלות, וניתן להעביר את הפרטים ממחלקה למחלקה באמצעות שמירה של כל רשומה ורשומה בענן.
יישום ניהול מלאי ופעולות אחרות בחברה
כיום, אנו מגלים גם מערכת ERP בענן, המעבדת את כל הנתונים המנהלתיים, גם תוכנות לניהול מלאי ולוגיסטיקה וגם תוכנות המשמשות להנהלת חשבונות. חברות רבות, אינן מתקינות יותר תוכנות על המחשבים עצמן אלא משתמשות גם בפתרונות אופיס מקוונים ולמעשה מעבירות את מרבית שמירת הנתונים והעבודה עצמה לענן. שינוי זה מאפשר לכל חברה לחסוך בעלויות על הרישיונות ומוסיף גם גמישות רבה לחברה. נרחיב על כך מעט.
גמישות רבה בניהול הרשיונות
חלק מהארגונים משתמשים בעובדי כח אדם או משנים לאורך השנה את כמות העובדים בחברה. אם כך, מדוע לרכוש רישיון לכל עובד? באמצעות מחשוב ענן ניתן לשלם בכל חודש רק על כמות הרישיונות לו החברה זקוקה באותה תקופה. האפשרות לשימוש גמיש בתוכנות חוסך לחברה כסף בסוף השנה, ומאפשר גם לעדכן את התוכנות לגרסה העדכנית ביותר מבלי לבזבז על כך זמן מיותר. דמיינו כי אתם רוצים לעבור לאופיס החדש עם כל העדכונים, תוכלו לעשות זאת בלחיצת כפתור. כבר למחרת, כאשר העובדים יכנסו לתוכנה הם יגלו את הגרסה החדשה שלה וימשיכו לעבוד כרגיל.
מה עם אבטחת המידע?
בתחילה, חברות רבות חששו מזליגה של המידע הנמצא בענן. אך מהר מאד התברר כי מחשוב בענן הוא לא פחות בטוח מתוכנה המותקנת בארגון. ניתן להשתמש במגוון תוכנות המגנות על המידע השמור במסדי הנתונים, ליצור תקשורת מוצפנת בין השרת לחברה ולשמור מגוון רחב של גיבויים לכל אחת מהתוכנות. כך, השימוש בתוכנות על הענן מגנות על הארגון והופכות את המידע השמור בו לבטוח הרבה יותר.
לסיכום, מחשוב בענן מאפשר לייעל את פעילות הארגון, חוסך כסף ומשאבים ומאפשר גמישות מלאה בתפעול מערכות המידע בחברה לצד אבטחת הנתונים והגיבוי שלהם.